Не планирам да се връщам в България, каза пред БНР сънародничката ни

...
Не планирам да се връщам в България, каза пред БНР сънародничката ни
Коментари Харесай

Българи в Израел: Целият израелски народ е мобилизиран като един

Не възнамерявам да се връщам в България, сподели пред БНР сънародничката ни Палома Ланцман, която живее в Тел Авив.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 419
" Вече сме част от живота в Израел. Остава единствено огромната ми обич към България, която навестявам във всеки миг, когато мога, само че в този момент не е моментът - хората се сплотяват в такива обстановки ".

По думите ѝ напрежението е шоково и е от мига, в който е почнало всичко това в Израел. Тя описа, че там, където живее, има издигнати специфични блиндирани стаи, в които могат да се крият.

" Психически това те затормозява. Ужасно е ".

След шока в първия ден идва и ужасът, който едвам в този момент виждаме, че се е предписание, когато терористите са влезнали, добави българката и изрече мнение:

" " Хамас " са просто убийци - те идват да убиват, нямат мисъл за нещо друго ".

Тя описа по какъв начин магазините в страната са се опразнили:

" Целият народ на Израел изкупи всичко, което има по магазините, с цел да го изпраща на бойците на фронта. Не можете да си визиите каква гражданска мрежа се разпростра тук, преди още държавното управление да беше решило какво ще се прави. Няма опълчване, народът се събра, тъй като е във война и тъй като войската е тази, на която всеки има вяра ".

Според нея най-страшно е за децата: " Това е най-голямата контузия, която отваря войната. Това са едни прекършени цветя, които цялостен живот не могат да извадят тази болежка и стрес от себе си ".

Теодора Ашер, която живее в Ерусалим показа, че израелският народ е сломен от удара, който получи:

" Израел погреба мъртвите. От друга страна води война на няколко фронта. Има вълна на митинги и демонстрации в международен мащаб. Усещането е, че спорът излиза от районната си рамка. Тревожно е ".

В момента се чака широкомащабна сухопътна атака в посока на Ивицата Газа. Може би към 100 хиляди души са евакуираните в тази част от израелска страна, уточни тя. По думите й от другата страна хората са над 2 млн., те също се изтеглят.

" Там е военна зона. Пусто е и празно. Картината е сюрреалистична. Това е на запад. На север на радиус от 4 км регионът е разгласен като затворена военна зона, изобщо няма достъп до там. Местното население огромна част от времето прекарва в бомбоубежища ", описа Теодора Ашер.

Целият израелски народ е мобилизиран като един, акцентира тя и сподели: " Всички вземат участие във фронта против злото ".

Това е най-големият терористичен акт на територията на Израел, само че страната просто отвръща на удара с цялата си военна мощност, разяснява още българката.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР